Femei

În toți anii în care La Strada a asistat victimele traficului de ființe umane, s-a conturat o realitate dură - femeile foste victime, repetau istoria, redevenind victime ale traficului. Explicația victimelor a fost cea care a îmbogățit viziunea La Strada asupra traficului de ființe umane - violența la care sunt supuse femeile de către partenerii lor de viață este unul din factorii principali ai traficului de ființe umane.

Astfel, în anul 2009, La Strada a început să activeze și în domeniul luptei împotriva violenței în familie, prima realizare importantă fiind lansarea Telefonului de Încredere pentru Femei. Mai nou, pentru următorii 5 ani, începând cu Planul strategic 2016-2020, La Strada a acceptat provocarea de a aborda subiectul violenţei sexuale ca parte a eforturilor axate pe violenţa împotriva femeii. Acest subiect a fost adus pe agenda organizaţiei în 2014, când au fost înregistrate intern primele cazuri de infracţiuni sexuale împotriva femeilor şi fetelor. 

În munca pe care o depune La Strada pentru a neutraliza fenomenul violenței în familie, femeile victime sunt cele care aduc cea mai mare motivație și inspirație în acest proces deloc ușor. Cele mai bune evaluari și soluții le cunosc anume femeile care au trecut prin experiența violenței în familie. Astfel, principiul după care lucrează La Strada cu aceste cazuri are ca fundament convingerea că ascultâdu-le pe victime, le transformi în promotorii schimbării.

 

 

Linii fierbinţi